Världsrekord I Höjdhopp – Ett Rekord Som Står Sig!

post thumb
Världsrekord I Höjdhopp
Av Janne/ 23 Nov 2021

Världsrekord I Höjdhopp – Ett Rekord Som Står Sig!

Du minns säkert när Kajsa Bergqvist slog nytt världsrekord i höjdhopp inomhus. Det var den 4 februari 2006 som hon gjorde detta på en höjdhoppsgala i Tyskland. Det är ett världsrekord som står sig än idag. Bergqvist hade en väldigt framgångsrik karriär med flera höjdpunkter men detta är något av det allra största. Utomhus har hon ett personbästa på 2,06 m.

Upprepade Försök På 2,10 M

Även om Kajsa Bergqvist idag är pensionerad inom sporten minns vi fortfarande henne som en av de största i friidrotten för svensk del. Efter sitt världsrekord i höjdhopp gjorde hon flera försök på 2,10 vilket ingen har lyckats med. Dock gick det aldrig hela vägen utan det är fortfarande hennes gamla rekord som står sig. Utomhus är det bulgariska Stefka Kostadinova som har rekordet på 2,09 m. Ingen har alltså kommit över 2,10 m i skrivande stund.

Vi följer med spänning svenska mästerskap för att se vem som kommer bli vår nästa stora stjärna inom höjdhopp. Länge var Emma Green väldigt duktig men hon har också lagt karriären på hyllan till förmån för mammalivet. Platsen är därför öppen för en ny svensk höjdhoppare att ta över.

Hur Når Du Ett Världsrekord I Höjdhopp?

Att bli absolut bäst i världen och ta världsrekordet kräver enorm disciplin och vilja. Du måste ägna hela ditt liv åt att nå detta mål precis som Kajsa Bergqvist gjorde. Det är stenhård träning som gäller. Det gäller också att ha bra folk runt omkring sig i form av tränare och förening som stötar dig helhjärtat. Kajsa tappade själv motivationen att fortsätta när karriären började kantas av flera skador och bakslag. Hon lade av 2008.

Vi brukar alla hitta något som vi verkligen älskar och satsar på att bli riktigt bra inom. För en del kan det vara Spindelharpan och för andra är det höjdhopp. Men vägen till ett världsrekord är väldigt lång och det är få som lyckas på denna höga nivå. Sverige har dock varit duktiga på att plocka fram höjdhoppstjärnor historiskt sätt.

Njut Av Gamla Höjdhoppsvideor

I väntan på att någon ska slå ett nytt världsrekord i höjdhopp kan vi fortsätta njuta av Kajsa Bergqvists bedrifter. Det finns flera videor på nätet där du kan se hennes världsrekord om och om igen. Där hittar du även höjdpunkter från andra tävlingar som hon har varit med i. Kanske hittar du själv inspiration till dina kommande tävlingar?

Ett världsrekord är verkligen något otroligt speciellt och något som förtjänar att hyllas om och om igen. Nu hoppas vi bara att det återigen är en svensk som sätter nästa rekord.