Home » Blogg » OS Tokyo 2021

OS Tokyo 2021

  • av
Tom stadium för sportevenemang
Det är bestämt att OS Tokyo 2021 kommer att genomföras trots pandemin som fortfarande pågår i världen. Det kan ske både med och utan åskådare beroende på hur situationen ser ut just då. Evenemanget kommer att äga rum från den 23 juli till den 8 augusti. Det har pratats mycket om att ställa in evenemanget men nu sägs det vara bestämt att det blir av.

Givetvis kommer det tävlas i höjdhopp under OS och förhoppningsvis kommer vi se svenska friidrottare tävla under evenemanget. Dock är oddsen för att Sverige kammar hem en mängd medaljer inte särskilt stor – men man kan aldrig veta.

Sveriges tidigare framgångar i höjdhopp i OS

När det kommer till OS höjdhopp har vi haft en del framgångar. Sveriges första OS-medalj i höjdhopp togs i Antwerpen 1920 av Bo Ekelund som hoppade 1,90 meter. Nästa medalj togs av Patrik Sjöberg i Los Angeles 1984 då han tog silver med ett hopp på 2,33 meter.
Patrik Sjöberg tog även brons under OS i Seoul 1988 samt silver under OS i Barcelona 1992. I Sydney OS 2000 tog Kajsa Bergqvist brons och Sveriges enda guldmedalj i höjdhopp i OS togs av Stefan Holm 2004 under OS i Aten.

Svenskar klara för OS Tokyo 2021

Nedan ska vi lista de svenskar som är uttagna till att tävla i friidrott under OS i Tokyo 2021. Ingen av dem är dock höjdhoppare.

  • Angelica Bengtsson i stavhopp
  • Armand Duplantis i stavhopp
  • Daniel Ståhl i diskus
  • Kim Amb i spjutkastning
  • Perseus Karlström i gång

Andra friidrottsevenemang 2021

Förutom OS Tokyo 2021 finns det även andra evenemang att hålla reda på inom friidrott. Tyvärr har inomhus-VM ställts in och kommer istället att hållas 2022. Från den 19 februari till den 21 februari hålls dock friidrotts-SM i Malmö.
Diamond League är ett evenemang som kommer att hållas i fyra kontinenter 2021 – och en av värdstäderna är Stockholm. Det är den 4 juli de kommer att besöka Stockholm och kanske kommer det även finnas möjlighet att vara åskådare på evenemanget. Då kan du se lite svensk höjdhopp på plats.