Kärleken slår meningslösheten, även inom popmusiken

Robbie Williams sjunger 2002 i storsäljaren “Feel”: “I just wanna feel real love/In a life ever after/There’s a hole in my soul/You can see it in my face/It’s a real big place” Tanken på tomhet och meningslöshet i livet utan den stora kärleken lever kvar. Idag är skilsmässor vanligare än någonsin. Men, som Key förutspådde, genomsyrar längtan efter den stora kärleken samhället. Självmordpakter mellan unga älskade par är mycket ovanliga, många unga verkar tro att det alltid finns någon annan bättre än den de för tillfället är med. De vanligaste självmordpakterna är istället de bland äldre. Ofta är den ena parten sjuk, och den andra kan inte tänka sig ett liv utan den.

2003 ingick i Hollywood 80-årige Estelle och hennes 85-årige, svårt sjuka man en pakt. Hon hjälpte honom att hoppa ut genom deras fönster på sjuttonde våningen, sedan hoppade hon själv efter. I en artikel i USA TODAY om paret står det att de efter 42-års äktenskap fortfarande var djupt förälskade: “They were totally devoted to each other”. Många anser att parets relation var avundsvärd. Unga älskande låter sig inspireras och längtar efter den fulländade kärleken.