Dagens middagstips

Tänkte bara skriva ett inlägg om att lax faktiskt är en väldigt underskattad maträtt. Har aldrig varit något större fan av just lax, men sen min pojkvän lagade laxfilé i ugnen med potatis och en så enkel sak som gräddfil blandat med senap så blev jag helt fast. Vi har nu ätit just denna rätt minst en gång i veckan de senaste månaderna och man tröttnar aldrig! Dagens middagstips alltså:

Laxfiléer med massor av citronpeppar på i en form i ugnen på tvåhundra grader. Koka potatis (gärna färskpotatis om säsongen tillåter) med dill. Blanda gräddfil med senap. Sen är det klart! Laxen ska stå i ugnen på hög värme i cirka 20 minuter så blir den perfekt och får en härlig knaprig yta och ett saftigt inre. Såsen är ju löjligt enkel men SKA inte kompliceras mer än att den ska innehålla senap och gräddfil. Till detta kan man gärna dricka ett gott vin. Sitter man ute på en härlig svensk sommarkväll så smakar det ännu bättre. Ett par körsbärstomater är också gott till detta. Men vad du än gör, så stek inte laxen. Den är minst hundra gången godare att tillaga i ugnen med massor av citronpeppar. Grilla laxen kan man också göra men inte ens det är godare än att tillaga den i ugnen enligt mig i alla fall! Så spring iväg till närmsta affär och köp dig lax och lite potatis nu.

Ett svar till “Dagens middagstips”

Kommentarerna är stängda.