Weekendresornas Mecka – Barcelona

Om det finns någonting som skulle kunna beskrivas som meckat för weekendresor skulle det vara Barcelona tycker jag. I Barcelona finns det så otroligt mycket att göra, och det inkluderar både väldigt bra shopping men även stränder är mitt inne i staden. Är man dessutom är mer kulturellt lagd finns det även då mycket att göra och se för den som så önskar. Man kan exempelvis resa till Barcelona för att kolla in den jättestora kyrkan.

Barcelona är därför ett bra resmål om man reser en större grupper eftersom att alla personer kommer att känna att det finns någonting som passar i Barcelona. Eftersom att det inte spelar någon roll om man föredrar att gå på stan, ligga på stranden eller kolla in sevärdheter är jag övertygad om att Barcelona kommer att passa vem som helst.

Dessutom är det enkelt att ta sig till Barcelona från Sverige och det kostar inte särskilt mycket. Det har också blivit väldigt populärt att ta weekendresor till Barcelona vilket innebär att det finns många möjligheter till att hitta bra och billiga resor med bra hotell.

Under krisen med euron har jag passat på att åka på ett par weekendresor till Barcelona. Jag vet inte om det har blivit billigare där efter krisen eftersom att jag inte tidigare har varit i Barcelona, men jag tyckte i vart fall att det är helt okej prisnivå för att vara en storstad. Jag gissar att det har blivit lite billigare, och det är därför jag har passat på att resa till Barcelona flera gånger.

Det är alltid skönt att komma till en stad där det är varmt och man kan räkna med att solen skiner. Det är lite skillnad om man jämför med Sverige där man snarare kan räkna med att det ska regna eller snöa, så om det är fint väder får man nästan räkna det som ett plus. Så ni kan nästan förstå varför jag gillar att ta weekendresor till Barcelona, dels kan jag bara slappna av på stranden jag kan också promenera runt i staden (jag gillar inte att gå i affärer så jag hoppar dessa) och jag kan även titta på en del sevärdheter när jag känner för det. Och känns det bästa av allt är att vädret är att lita på varje dag!

Boka weekend i Barcelona: